Totti danas ponovo ispisao historiju italijanskog fudbala

Postigao 250. gol u Seriji A

Totti danas ponovo ispisao historiju italijanskog fudbala

E. Čaušević

Ekipa Rome danas je poražena na gostovanju protiv Torina sa 3:1 u utakmici šestog kola Serije A.

Iako je Roma imala nekoliko nevjerovatnih prilika na kraju su poraženi napustili Torino. Ipak, ovaj meč ostat će zapamćen po još jednom nevjerovatnom dostignuću legendarnog Francesca Tottija.

Naime, kapiten Rome iz penala je postigao jedini gol za Vučicu na ovom meču, a to je bio njegov 250. gol u italijanskoj Seriji A. Totti je tek drugi fudbaler kojem je uspjeli da postigne 250. golova u Seriji A.

Totti za nekoliko dana slavi svoj 40. rođendan, a ovo je sigurno bio najbolji poklon za njega. Ispred nega na ovoj listi je Silvio Piola koji je postigao 290 golova. Ovaj igrač igrao je prije skoro 90 godina za Lazio, Torino i Juventus.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi