Totti otvorio dušu i prozvao Higuaina i Pjanića

Nije sve u novcu...

Totti otvorio dušu i prozvao Higuaina i Pjanića

E. Škorić

Francesco Totti je u intervjuu za Gazzetta dello Sport prozvao igrače koji odlaze zbog novca.

Totti je na taj način prozvao mnoge igrače, među njima i našeg Miralema Pjanića, koji je prešao u Juventus, ali i Gonzala Higuaina, koji je također prestao da ide u redove Stare dame.

Za razliku od njih, Totti je lojalan Romi od početka karijere. 

"Nogometaši su danas pomalo poput nomadi. Slijede novac, a ne srce. Možda je to razlika između mene i njih", rekao je Totti, dodavši:

"Nema mnogo sportista koji slijede srce. Ako sam htio da idem za novcem, prije 10 godina bih otišao iz Rome. Radi se o strasti, ne o nocu. Sport se mnogo promijenio. Sada je novac u centru pažnje, igrači često mijenjaju timove i možda im je na umu samo novac".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Navijači idu na stadione, zabavljaju se i očekuju da ih igrači ne izdaju. Pogledajte što se dogodilo s Higuainom. Katastrofa", ističe iskusni nogometaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi