Toulouse nakon PSG-a na Municipalu srušio i Monaco

Francuska Ligue 1

Toulouse nakon PSG-a na Municipalu srušio i Monaco

  Toulouse je u prvoj utakmici 9. kola francuske Ligue 1 na domaćem terenu savladao Monaco. 

Poslije sjajnog preokreta tim kojeg vodi Pascal Dupraz je na Municipalu bio bolji od Monaca rezultatom 3:1, ponovivši tako sličan podvig od prije nekoliko sedmica kada su porazili i veliki Paris Saint-Germain. 

Za Toulouse utakmica nije najbolje počela. Već u trećoj minuti poslije prekida Germain je doveo svoj Monaco u vodstvo i činilo se da će Kneževi lakše od očekivanog doći do bodova.

Iako je vodstvo zadržano u prvom poluvremenu, nastavak utakmice je donio potpuno drugu sliku na terenu. Dupraz je svoje igrače u svlačionici odlično motivisao i u  65. minuti stvari na početak je vratio Trejo, a to je ujedno bio uvod u preokret za koji se do kraja utakmice pobrinuo Braithwaite. 

Danski fudbaler je eksplodirao u samom finišu utakmice. Prvo je u 84. minuti pogodio za vodstvo od 2:1, da bi tri minute kasnije ponovo matirao Subašića za veliko slavlje među domaćim navijačima. 

Nakon ovog trijumfa Toulouse je na trećoj poziciji, dok je Monaco drugi. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi