Toure pronašao klub: Spreman sam za novi izazov
FOTO: EPA

Nakon epizode na Anfieldu

Toure pronašao klub: Spreman sam za novi izazov

Ugledni BBC je objavio da bi Kolo Toure (35) danas trebao potpisati za Celtic.

Nekadašnji defanzivac Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja prihvatio je ponudu da karijeru nastavi u škotskom velikanu i nakon što prođe ljekarske preglede će i zvanično staviti paraf na ugovor sa Celticom. 

Ukoliko potpiše ugovor, postoji mogućnost da bude registrovan za utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv kazahstanske Astane.

"Spreman sam za novi izazov i dat ću svoj maskimum da pomognem novom timu. Liga prvaka je sjajno takmičenje i uvijek mu se radujem", kazao je Toure. 

Da je transfer pred realizacijom potvrdio je i trener Brendan Rodgers.

"Toure je sjajan profesionalac. Ja sam ga doveo u Liverpool kako bi dodao iskustva odbrani, konkretno nešto neiskusnijim stoperima koje sam imao u tom trenutku. Kada su u pitanju velike utakmice, on je zaista fenomenalan."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi