Trabzonspor pronašao zamjenu za Vahida Halilhodžića

Ersun Yanal novi trener

Trabzonspor pronašao zamjenu za Vahida Halilhodžića

Turski prvoligaš Trabzonspor pronašao je rješenje na trenerskoj poziciji, nakon što se nedavno sporazumno razišao sa bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem. 

Za novog trenera imenovan je 52-godišnji Ersun Yanal, koji nije krio zadovoljstvo nakon potpisanog ugovora.

"Mi započinjemo novu avanturu zajedno. Ovo je moj povratak u Trabzonspor i presretan sam zbog toga. Obećavam, da ćemo biti tim koji će se cijeli susret boriti na terenu, da ćemo navijačima vratiti osmijeh na lice i igrati sa visokim tempom i željom za pobjedu", izjavio je ovaj turski stručnjak. 

Yanal  je Trabzonspor ranije vodio u periodu između 2007. i 2009. godine, a u svojoj karijeri još je bio trener Fenerbahcea, Eskisehirspora, Manisaspora, Genclerbirligija, Ankaragucua i Denizlispora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.