Trabzonspor spreman platiti 10 miliona za Ibiševića
Ibišević u dresu PSG-a, tada je prvi put sarađivao sa Halilhodžićem

Halilhodžić želi Zmaja

Trabzonspor spreman platiti 10 miliona za Ibiševića

Nakon što je napustio selektorsku poziciju Alžira Vahid Halilhodžić će preuzeti mjesto tehničkog direktora turskog Trabzonspora.

Iako, još uvijek nije zvanično imenovan na ovu funkciju bh. stručnjak koji će očito odmoriti od vođenja klupe, te će se više baviti tehničkim detaljima jednog od najboljih turskih klubova.

Vahid Halilhodžić prema pisanju vodećih turskih medija počeo sa sastavljanjem ekipe za narednu sezonu, a među prvim pojačanjima spominje se ime bh. reprezentativca Vedada Ibiševića. Ovaj potez ne treba nikoga čuditi obzirom da je prije gotovo deset godina upravo Vaha napadača naše reprezentacije doveo u redove Paris Saint-Germaina. 

Ako je vjerovati informacijama pojedinih turskih novina Trabzonspor je za Ibiševića spreman platiti 10 miliona eura. Trabzonspor je uz Bursaspor jedini turski klub koji je uspio osvajati šampionsku titulu u Turskoj, a sve ostale titule osvojila je velika istanbulska "trojka".

Ipak, posljednju od šest šampionskih titula Trabzon je osvojio daleke 1984. godine, a najbliže su joj bili u sezoni 2010/2011 kada su završili kao drugi. Očito Halilhodžić želi sastavi moćan tim koji bi uspješno parirao velikim rivalima sa Bosfora, a u ozbiljnim kombinacijama sa Trabzonom je i alžirski reprezentativac Islam Slimani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.