Tragedija u Crnoj Gori: Poginuo 22-godišnji fudbaler

U saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Crnoj Gori: Poginuo 22-godišnji fudbaler

Tragične vijesti stižu iz Grblja (Crna Gora), gdje je jučer u saobraćajnoj nesreći smrtno stradao mladi fudbaler Damir Košuta.

Ovaj nesretni 22-godišnjak je nastupao za FK Petrovac koji se takmiči u prvoj ligi, a poginuo je prilikom sudara automobila sa kombijem u kojem su bili turisti iz Francuske.

Košuta je bio suvozač u Renaultu Cliju koji je jučer oko 16:20 iz još nepoznatih razloga udario u kombi sa francuskim turistima koji se kretao iz suprotnog smjera. U automobilu su se nalazila još dva fudbalera Petrovca Matija Božanović (23) i Japanac Sho Yamamoto (20).

Mladi fudbaler je nažalost poginuo na mjestu nesreće, Božanović je prošao "samo" sa slomljenom nogom dok o Yamamotu za sada nema nikakvih informacija.

U udesu je povrijeđeno ukupno osmero ljudi, ali još uvijek se ne znaju detalji o težini povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi