Tragedija u Minhenu uplašila i igrača Bayerna
FOTO: EPA

"Nisam shvatao o čemu je riječ"

Tragedija u Minhenu uplašila i igrača Bayerna

Zabrinutost španskim medijima nakon pucnjave u Minhenu prenio je Javi Martinez.

Odbrambeni fudbaler Bayerna je u trenutku velike pucnjave u trgovačkom centru u Minhenu bio vani i nakon što je zavladala velika panika počeo je na mobitel dobijati poruke sa svih strana.

"Odjednom mi je došla zajednička poruka iz kluba: Jesi li dobro? Nisam shvatao o čemu je riječ, ali vrlo brzo je zavladala panika. Svi su slali poruke", opisao je Martinez novinarima u Španiji i dodao:

"Ne možete vjerovati kada se nešto takvo dogodi toliko blizu. Vidite i čitate o problemima, ali kada dođu u vaše susjedstvo osjećaj je grozan. Možeš otići u najdraži kafić i tu odluku platiti životom... Zašto, ko to radi? Na ta pitanja odgovora nema,' zaključuje Martinez.

Minhenska policija saopštila je na Twitteru da je u pucnjavi ubijeno devet osoba, ranjeno 27, od čega je deset u kritičnom stanju. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi