Trajno oštećen mozak mladom nogometašu Ajaxa

Tužne vijesti iz Ajaxa

Trajno oštećen mozak mladom nogometašu Ajaxa

E. Škorić
Teme:

Mladi nogometaš Ajaxa Abdelhak Nouri ima trajno oštećenje mozga.

Nouri se srušio na terenu prošlog vikenda u prijateljskom meču Ajaxa i Werdera, nakon čega je helikopterom prevezen u bolnicu.

Iz Ajaxa su prvobitno objavili kako oporavak teče po planu, no nažalost povreda nije nimalo bezazlena.  Iako njegovo srce normalno radi, testovi su pokazali oštećenje na mozgu.

"Prema dijagnozi, njegov mozak ne funkcioniše. Sve se to vjerovatno dogodilo zbog nedostatka kiseonika i šanse za oporavak su nikakve", rekao je generalni direktor Ajaxa Edwin van der Saar.

On je kazao da je ovo strašno i da je svima u Ajaxu sada jako teško. "On je strašan talent, ali nikada nećemo moći saznati dokle bi dogurao da se ovo nije desilo", dodao je bivši golman Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi