Transfer Lacazettea u Arsenal blizu, problemi oko cijene
Foto: EPA

Pregovori Arsenala i Lyona u toku

Transfer Lacazettea u Arsenal blizu, problemi oko cijene

Arsenal ima namjeru ovog ljeta dovesti vrhunskog napadača, a sve je jasnije da će taj napadač biti Lyonov Alexandre Lacazette. Britanske kladionice Lacazettea već vide na Emiratesu, a francuski L'Equipe prenosi i izjave predsjednika Lyona Jean-Michaela Aulasa o pregovorima dva kluba.

Aulas je potvrdio da su pregovori između Lyona i Arsenala u toku, a predsjednik Lyona ističe kako je trener Topnika Arsene Wenger iskoristio nedavni prijateljski meč između Francuske i Engleske kako bi pregovarao o mogućem transferu.

"Ne namjeravam brzo prodati Alexandrea, jer uvijek postoji opcija da on 1. januara 2018. godine pređe u Atletico Madrid. Također, slušam i šta on ima reći", izjavio je Aulas, pa nastavio:

"Sreo sam se sa Wengerom tokom utakmice Francuske i Engleske. Bio sam sa Gerardom Houllierom (savjetnik predsjednika Lyona) i vjerujem da je on Gerardu rekao da postoji interes Arsenala. Ipak još je previše rano da bi mogli reći da je stvar gotova."

"Ne možemo dopustiti da igrač takve kvalitete ode, a da nismo obezbijedili zamjenu...Svi znaju da je Atletico voljan platiti 53 miliona eura plus 12 miliona bonusa. To je 65 miliona eura. Zvaničnici Arsenala su dobro informisani, morat će uputiti sličnu ponudu", dodao je predsjednik francuskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pretpostavlja se da Arsenal nije uputio ponudu koja bi bila približna cifri o kojoj govori Aulas, te da je to glavni razlog što još uvijek nije došlo do finaliziranja dogovora.

Međutim, napadač Arsenala Olivier Giroud bi mogao biti Wengerov "as u rukavu" u ovom transferu. Naime, špekuliše se da bi Arsenal mogao, uz novac, Lyonu ponuditi i Girouda u zamjenu za Lacazettea.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi