Transfer Lindelofa će najviše usrećiti švedskog trećeligaša
Foto: EPA

Vasteras će zaraditi 3.6 miliona funti

Transfer Lindelofa će najviše usrećiti švedskog trećeligaša

Transfer Victora Lindelofa u Manchester United vrijedan 30 miliona funti je upravo donio švedskom trećeligašu pravo bogatstvo.

Naime, Linedlof je danas potpisom ugovora ozvaničio svoj transfer iz Benfice u Manchester United, a ovim potezom je pomogao i klubu u kojem je počeo svoju karijeru.

Lindelof je iz Vasterasa, malog kluba iz centralnog dijela Švedske, kao 17-godišnjak otišao u Benficu za 53.000 funti, iako će i ovaj transfer sa različitim bonusima u konačnici donijeti Vasterasu 2.6 miliona funti. 

Ovo je bio, ubjedljivo, najskuplji transfer Vasterasa, a sada će ovaj klub zaraditi i dodatnih 3.6 miliona funti na račun Lindelofa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, prema početnom ugovoru sa Benficom, Vasterasu pripada 20 posto od Lindelofovog transfera u United. Zbog ovoga su iz Vasterasa potraživali 7.2 miliona funti od transfera, ipak, u Benfici tvrde je prvobitni ugovor postao nevažeći kada je Lindelof potpisao novi sa portugalskom ekipom. Nakon pregovora dva kluba su uspjela postići dogovor, pa će Vasterasu pripasti polovina cifre od 7.2 miliona funti, dakle 3.6 miliona.

Victor Lindelof je odigrao 41 utakmicu za seniorsku ekipu Vasterasa, i pritom im pomogao da 2010. godine dođu i do druge švedske lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi