Trapattoni: Problemi Italije neće se osjetiti na EP

Trapattoni: Problemi Italije neće se osjetiti na EP

A. Beganović

Selektor fudbalske reprezentacije Irske Giovanni Trapattoni upozorio je svoje igrače da ne potcjenjuju reprezentaciju Italije na Evropskom prvenstvu.

Reprezentacija Italije uzdrmana je nakon što je nekoliko vrhunskih igrača, uključujući Stefana Maurija i Domenica Criscita, pod istragom u vezi s aferom "Scommessopoli", odnosno namještanjem utakmica u Seriji A.

Situacija u ekipi pogoršala se u petak nakon poraza Italijana u prijateljskom meču protiv Rusije rezultatom 3:0.

Trapattoni, koji je vodio italijansku reprezentaciju od 2000. do 2004., siguran je da se ti problemi neće osjetiti u igru Italijana u meču s Irskom 18. juna.

"Bilo bi pogrešno misliti da je Italija gotova, jer ne znamo kako rade u svom trening kampu", rekao je Trapattoni za RTE.

"Budite sigurni da će to biti potpuno drugi tim kada mi budemo igrali s njima", dodao je.

Trapattoni je dodao da su negativne kritike sastavni dio nogometa.

"Bilo bi isto da smo mi izgubili 3:0. Svi bi nas kritikovali", kazao je 73-godišnji trener, koji vodi reprezentaciju Irske od 2008. Turnir u Poljskoj i Ukrajini bit će mu prvo veliko takmičenje na kormilu te reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.