Treća pobjeda u nizu: Betis razbio nemoćni Levante
Foto: EPA

La Liga, 6. kolo

Treća pobjeda u nizu: Betis razbio nemoćni Levante

Betis je na stadionu Benito Villamarin ugostio Levante i stigao do zaista uvjerljive pobjede rezultatom 4:0. Andalužanima je ovo bila treća pobjeda zaredom, te se nalaze na petoj poziciji u La Ligi.

Početak utakmice je protekao u ispitivanju snaga, a onda je Betis krenuo u silovite napade. Do kraja prvog poluvremena je Sergio Leon propustio nekoliko izglednih prilika, pa se na odmor, ipak, otišlo rezultatom 0:0.

Međutim, nakon samo dvije minute igre u drugom poluvremenu Leon odlično ubacuje, a Antonio Sanabrija pogađa za vodstvo Betisa od 1:0.

Već u 55. minuti Betis vodi 2:0. Ovaj put je strijelac bio Fabian Ruiz, koji je golmana gostiju savlado odličnim udarcem s ivice kaznenog prostora. Sve dileme oko pobjednika riješio je Sergio Luiz golom u 65. minuti nakon asistencije Durmisija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Betis je i nakon trećeg gola uspio stvoriti nekoliko odličnih prilika, a svoj drugi gol na utakmici, za konačnih 4:0 je postigao Sanabrija u 93. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti