Trećina lige nije bila ni rođena kada je Totti debitovao

Davne 1993. godine

Trećina lige nije bila ni rođena kada je Totti debitovao

Na današnji dan davne 1993. godine za Romu je debitovao dječak po imenu Francesco Totti, isti onaj Totti koji je 24 godine kasnije daleko najveća legenda u historiji ovog kluba.

Totti je 23. marta 1993. godine prvi put zaigrao za Romu na jednoj utakmici u Seriji A i to na gostovanju protiv Brescije, gdje je Vučica slavila sa 2:0.

I dan danas, Totti je član svog kluba kojem je posvetio i karijeru i život. Ovo je njegova 25 sezona i nevjerovatno izgleda statistički podatak koji kaže da čak trećina fudbalera koji su ove sezone nastupili na barem jednoj utakmici Serije A nisu bili ni rođeni kada je Totti debitovao.

Od 529 fudbalera koji su ove sezone igrali u najjačem italijanskom fudbalskom takmičenju, njih čak 168 je rođeno nakon Tottijevog debija, što procentualno iznesi 32%.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je Totti debitovao za Romu u Seriji A imao je samo 16 godina. Danas je 40-godišnjak, ali još uvijek je tu. Strast je i dalje ista i ništa se nije promijenilo...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi