Trener Aberdeena sarkastičan: Prestrašen sam
Foto: EPA

Darek McInnes o atmosferi koja će ih dočekati na Pecari

Trener Aberdeena sarkastičan: Prestrašen sam

Aberdeen će večeras odigrati uzvratni susret drugog pretkola Lige Evrope protiv Širokog Brijega, a kako je prvi susret u Škotskoj završio rezultatom 1:1, Aberdeen će imati težak zadatak da pokuša osigurat prolaz u narednu rundu kvalifikacija.

Škote će na Pecari dočekati uzavrela atmosfera na tribinama, ali i visoka temepratura zraka, ipak trener Aberdeena Derek McInnes je uvjeren da to neće stvoriti dodatni pritisak njegovoj ekipi.

I strijelac gola za Široki Brijeg u Škotskoj Stipo Marković je istakao da će Škote u Širokom Brijegu dočekati "paklena" atmosfera, međutim trener McInnes ne misli da će to preplašiti njegove igrače.

"Prestrašen sam - naravno da nisam", sarkastično je započeo svoju izjavu trener Aberdeena, te nastavio:

"Oni imaju strastvenu podršku svojih navijača, ali pobjeđivali smo i na većim evropskim stadionima, pobjeđivali smo na Parkheadu i Ibroxu. Što veći stadion to je veći izazov za nas."

"Pedigre Rijeke prije i poslije naše utakmice sa njima pokazuje koliko je to bila velika pobjeda za nas. Na Pecari ćemo biti pod pritiskom a i tamošnja vrućina će biti faktor u tome kako ćemo pristupiti utakmici", osvrnuo se McInnes na veliku pobjedu nad Rijekom u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2015. godine.

"Njihovi navijači i ekipa smatraju da su postigli veliki uspjeh postigavši gol u gostima i za njih će biti katastrofa ako ne prođu, ali mi smo uvjereni da možemo ostvariti dobar rezultat", istakao je McInnes.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U proteklim godinama smo pokazali naše sposobnosti i siguran sam da možemo postići gol", dodao je na kraju trener Aberdeena.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi