Trener Borussije Dortmund opleo po UEFA-i
Foto: EPA

Tuchel bez dlake na jeziku

Trener Borussije Dortmund opleo po UEFA-i

E. Čaušević

Borussia Dortmund je večeras poražena na domaćem terenu od Monaca (3:2) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Utakmica u Dortmundu je trebala biti odigrana sinoć, ali je odgođena za danas zbog bombaškog napada na autobus njemačke ekipe. U eksplozijama povrede ruke zadobio je Marc Bartra koji je morao na operaciju, dok na sreću ostali članovi kluba nisu bili povrijeđeni.

Trener Dormunda, Thomac Tuchel, izjavio je da ne može shvatiti zašto je UEFA odgodila ovu utakmicu samo za 24 sata nakon svega što se desilo jučer. On je dodao da njih niko nije ni pitao da li su u stanju danas da istrče na teren.

"Niko nas nije pitao da li možemo igrati, dobili smo SMS poruku iz sjedišta UEFA-e da će se utakmica igrati danas. Oni su ovo tretirali kao da je limenka od piva bačena na autobus. Jasno je da nam je trebalo mnogo više vremena da dođemo sebi nakon ovog šoka", rekao je Tuchel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi