Trener Gorice kritikovao Kapića

Bh. fudbaler čeka transfer

Trener Gorice kritikovao Kapića

Bh. fudbaler kompletnu prošlu sezonu je briljirao kao igrač slovenačke Gorice. 

Nastupi koje je pružao su nekadašnjem junioru Sarajeva donijele mjesto u najboljem timu sezone, ali i interes nekoliko prvoligaških klubova iz Italije, o čemu je pisao poznati tamošnji novinar Gianluca Di Marzio. 

Slovenačkim medijima bilo je iznenađujuće što mladi Kapić uopšte nije bio u protokolu za posljednju utakmicu protiv Domažala, a cijelu situaciju je objasnio trener Gorice Milan Srebrnić. Otkrio je kako je na taj način želio Kapiću zapravo skrenuti pažnju da na svakom treningu mora davati sve od sebe. 

"Nisam bio zadovoljan njegovim odnosom na treningu. Posebno u situaciji u kojoj smo se našli nakon tri uzastopna prvenstvena poraza. Želim da pokaže više želje, više entuzijazma... Znam da je malo nestrpljiv, jer želi otići u bolji klub, ali dokle god je kod nas, potreban nam je i mora poštovati osnovne radne navike i sve što ide uz to", kazao je Srebrnić. 

Kapić je na meti brojnih skauta u Evropi i pitanje je vremena kada će zaigrati u boljoj ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi