Trener Herthe otkrio zašto je ostavio Ibiševića na klupi
Foto: EPA

Dardai pojasnio situaciju

Trener Herthe otkrio zašto je ostavio Ibiševića na klupi

Iskusni bh. napadač Vedad Ibišević je u nedjelju, nakon dugo vremena, započeo jedan meč u Bundesligi sa klupe za rezervne igrače.

Trener Herthe Pal Dardai nije uvrstio svog prvog napadača i kapitena tima u startnih jedanaest na utakmici protiv Hoffenheima (1:1), a nakon meča su ga njemački novinari upitali zašto se odlučio na takav potez s obzirom da naš reprezentativac nije bio povrijeđen.

"Vedad Ibišević je veliko ime, ali i on je čovjek od krvi i mesa. I njemu je potrebno malo odmora i svježine, ne može uvijek igrati", rekao je Dardai, koji je još prije početka sezone najavio da će često rotirati igrače kako bi zadržao svježinu u ekipi.

Odluku mađarskog trenera podržali su i u Upravi berlinskog kluba, a sportski direktor Herthe Michael Preetz je izjavio da mu je drago što Dardai rotira jer njegovom timu uvijek trebaju odmorni i maksimalno spremni igrači.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vedad Ibišević je u susretu sa bivšim klubom Hoffenheimom u igru ušao tek u 88. minuti umjesto Essweina, ali u preostalih nekoliko minuta do kraja utakmice nije uspio donijeti prevagu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi