Trener HSV-a se ponovo oslanja na Salihovića
EPA

Prenose njemački mediji

Trener HSV-a se ponovo oslanja na Salihovića

Trener Hamburger SV-a Markus Gisdol uvjeren je kako je napravio dobar potez dovođenjem Sejada Salihovića. 

Činjenica da četiri mjeseca nije igrao Salihoviću nije predstavljala problem, jer je došao maksimalno spreman, pa je tako svega sedmicu dana od dolaska u Hamburger SV zaigrao u prvoj postavi. 

Onim što je pokazao trener Markus Gisdol je, kako je kazao, zadovoljan i sve izvjesnije je da će nekadašnji reprezentativac BiH biti prvi izbor i u nedjelju kada Hamburger SV u okviru 6. kola gostuje kod Bayera iz Leverkusena. 

"Sejad je djelovao stabilno, ostavio je dobar utisak i mogu biti zadovoljan. Bilo je jasno da odmah u startu neće moći igrati 90 minuta", izjavio je Gisdol. 

U Hamburger SV-u su uvjereni kako će Salihović imati snažan uticaj na igru u ovoj sezoni, te da će svojim igrama donijeti pomak klubu koji se trenutno nalazi na 11. poziciji u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Salihović je u Hamburger SV stigao kao slobodan igrač nakon što je prethodno jednu polusezonu proveo u švicarskom St. Gallenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi