Trener Lazija objasnio kako će riješiti problem rasizma

Želi ukloniti pojedince sa tribina

Trener Lazija objasnio kako će riješiti problem rasizma

Ekipa Lazija kroz historiju ima velikih problema sa navijačkim ispadima.

Njihovi navijači su često bili u centru pažnje, ali po veoma ružnim stvarima. Veličali su brojne zločince, a vrijeđali tamnopute fudbalere.

Posljednja ružna scena desila se na meču protiv Napolija kada je glavni sudac prekinuo utakmicu nakon što su navijači Lazija vrijeđali tamnoputog štopera protivničke ekipe Kalidoua Koulibalyja.

Trener Lazija Stefano Pioli poručuje da će njegov klub učiniti sve kako bi vratio 'prave' navijače na tribine. Pioli je rekao da Lazio mora učiniti sve kako bi potpuno istrijebio nepoželjne navijače sa tribina koji tamo dolaze samo da bi pravili probleme.

On smatra da je veliki problem to što fudbaleri Lazija ne pružaju uživanje njihovim navijačima i da su se zbog toga mnogi 'normalni' navijači ovog kluba izgubili sa tribina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ono što se desilo protiv Napolija nije nimalo dobro. Fudbal treba da bude zabava i mnogo je ljepše igrati kada se i navijači ponašaju normalno. Naravno, na nama je velika odgoornost da spriječimo ovakve stvari", rekao je Pioli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti