Trener Napolija oblatio Higuaina za sva vremena

Razočarani Sarri otvorio dušu

Trener Napolija oblatio Higuaina za sva vremena

Gonzalo Higuain je preko noći uspio natjerati sve Napolitance koji su ga voljeli da ga zamrze, uključujući i trenera Maurizija Sarrija.

Da je njegov transfer u Juventus i više nego kontroverzan jasno je i nakon Sarrijeve izjave, koji je otkrio da se Gonzalo Higuain nije čak ni pozdravio kada je napustio klub u kojem su ga obožavali.

"Očekivali smo barem da nas nazove i da se pozdravi s nama. Teško mi je pričati o njemu nakon one fotografije u Juventusovom dresu, ali pričat ću. Ponudili smo mu identične uslove da ostane ovdje, a on je otišao", započeo je Sarri, te nastavio sa (ne)opravdanim blaćenjem sjajnog napadača:

"Ne vrijedi da plačemo za prosutim mlijekom. Igrali smo i prošle sezone bez njega i nismo bili loši. Ostali smo bez najsnažnijeg napadača na svijetu, ali sada vjerujemo u Manola Gabbiadinija i više ćemo pažnje posvetiti samom kolektivu. O Higuainu ne mogu ništa više reći osim da sam ogorčen. Imam dovoljno godina da me ništa ne iznenađuje, ali iznenadio sam se jer sam očekivao neki rastanak. I moji momci su razočarani, jer smo se svi nadali barem tom pozivu, makar pet minuta prije ljekarskih pregleda".

Podsjetimo, Higuain je u Juventus prešao za ogromnih 94 miliona eura, a u novom klubu je zadužio dres sa brojem 9.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu Napolija je fantastični argentinski napadač u posljednje tri sezone odigrao 146 utakmica i postigao 91 gol.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi