Trener novi, navike stare: Milan ispao iz Kupa

Udineseu pobjeda na San Siru

Trener novi, navike stare: Milan ispao iz Kupa

E. Škorić

Nogometaši Milana ispali su u četvrtfinalu Italijanskog kupa. U polufinale ide Udinese...

Nakon uspješnog debija Clarencea Seedorfa na klupi Milana protiv Verone (1:0) u prvenstvu, Rossoneri su večeras na San Siru ugostili Udinese u četvrtfinalu Kupa, ali vratili su se starim navikama - porazima.

Bila je to prilika da se nastavi uspješna serija Holanđanina na klupi momčadi s kojom je godinama imao dosta uspjeha. Međutim, njegovi igrači nisu bili posebno raspoloženi. Opet je to bio bezidejan, nekako umoran i indisponiran Milan, koji nije uspijevao da stvori nekoliko dobrih prilika.

Uspjeli su domaći, ipak, povesti nakon šest minuta igre. Nakon ubačaja Valtera Birse s desne strane, Robinho nije uspio zahvatiti loptu, no odgurnuo ju je do Marija Balotellija, koji sa svega pet metara trese mrežu Željka Brkića.

Gosti iz Udina dolaze do izjednačenja u 41. minuti. Kolumbijac Luis Muriel je pogodio s bijele tačke za 1:1. U nastavku je Udinese bio opasniji, iako su domaći imali dobru šansu u 71. minuti, kada je Brkić uz dosta poteškoća zaustavio topovski udarac Balotellija iz slobodnjaka.

Hladan tuš za Milaneze stigao je u 78. minuti. Rezervista Nicolas Lopez je povukao loptu i prizemno opalio sa 16 metara u donji lijevi ugao domaćeg gola, Christian Abbiati je bio nemoćan. Navijači Milana očekivali su dolaskom Seedorfa potpune promjene u igri, no morat će se dobro naoružati strpljenjem. Sezona je duga...

Italijanski kup, četvrtfinale: 
Milan - Udinese 1:2 (Balotelli 6/ Muriel 41 - penal, Lopez 78)

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.