Trener objasnio Haliloviću zašto ga je izbacio iz ekipe

Tek treći izbor u timu?

Trener objasnio Haliloviću zašto ga je izbacio iz ekipe

  Mladi hrvatski fudbaler Alen Halilović prolazi kroz teške trenutke u Hamburger SV-u. 

Halilović je u Njemačku stigao ljetos, međutim za dosad provedeno vrijeme u klubu nije se uspio izboriti za mjesto u prvom sastavu i novo razočarenje je uslijedilo kada je izostavljen iz ekipe za duel s trećeligašem Hallescherom.

Hamburger SV je bez Halilovića slavio sa visokih 4:0 a trener Marcus Gisdol je novinarima objasno zašto mladi hrvatski fudbaler za Kup utakmicu nije bio ni na klupi za rezervne igrače. 

"Igrali smo s dvojicom napadača, a na raspolaganju sam imao dvojicu igrača koji mogu igrati na poziciji desetke, pa nam nije trebao i treći kreator igre", kazao je Gisdol. 

Njemački mediji tako zaključuju da je Halilović tek treći izbor u Hamburger SV-u.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi