Trener Seville najveća želja Argentinaca

Sampaoli mijenja Bauzu na klupi Argentine?

Trener Seville najveća želja Argentinaca

Sudeći prema informacijama iz španskih medija trener Seville, Jorge Sampaoli, će biti prvi izbor za selektorsko mjesto u reprezentaciji Argentine, ukoliko u savezu ove države odluče smijeniti Edgarda Bauzu.

Jorge Sampaoli nastavlja se svakodnevno spominjati u medijima. Evropski i svjetski mediji ga, u zadnje vrijeme, povezuju sa mnogobrojnim trenerskim angažmanima.

Najsvježije informacije govore kako je Sampaoli veoma blizu preuzimanja argentinske reprezentacije.

Prema nekim izvorima, ukoliko Edgardo Bauza bude razriješen dužnosti selektora, Izvršni komitet Argentinske fudbalske asocijacije će pokušati na to mjesto dovesti sadašnjeg trenera Seville.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukoliko bi se u Argentini zaista odlučili na ovaj potez, čelnici Fudbalske asocijacije Argentine bili bi spremni Sevilli platiti Sampaolijevu otkupnu kaluzulu.

Ipak, u Sevilli se neće tako lako odreći usluga ovog stručnjaka, iako je interes za njega očigledno ogroman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi