Trener Ternane: Ibrahimović bi imao poteškoća kod nas
Foto: EPA

Poschesi ima svoje 'teorije'

Trener Ternane: Ibrahimović bi imao poteškoća kod nas

Ternana je u subotu ugostila ekipu Cesene u trećem kolu Serije B i na kraju slavila sa 1:0. Pogodak Anguillija iz sedme minute je bio dovoljan za slavlje domaćina, a nakon susreta trener Ternane Paolo Pochesi je imao, u najmanju ruku zanimljivu press konferenciju.

Karizmatični Pochesi se tako dotakao i napadača Manchester Uniteda, jer je novinarima "palo na pamet" da ga pitaju da li bi u Ternani bilo mjesta za robusnog Šveđanina.

"Ibrahimović bi imao dosta poteškoća da igra u Ternani. Mi igramo "na dva dodira", slično kao Barcelone, a on uvijek igra sam za sebe, primi loptu i krene prema golu. On je, do sada, imao samo jednog zahtjevnog trenera, Pepa Guardiolu, a pod njim nije uspio", dao je zanimljiv odgovor trener Ternane.

Pochesi je u svojoj trenerskoj karijeri predvodio uglavnom italijanske niželigaše poput Borghesiane, Torbellamonaca, Monterotonda ili Fondija. Ne baš zavidan "CV", ali karaktera mu, očigledno, ne nedostaje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi