Trener Valencije neće voditi ekipu protiv Barcelone
Foto: EPA

Marcelino suspendovan

Trener Valencije neće voditi ekipu protiv Barcelone

Trener Valencije Marcelino Garcia Tolar neće moći voditi svoju ekipu u predstojećem derbiju protiv Barcelone.

Nakon što je protekle sedmice u meču protiv Espanyola verbalno napao suca Alejandra Hernandeza, Španski nogometni savez je suspendovao Marcelina na dvije utakmice, a uz to će ovaj stručnjak morati platiti i 600 eura kazne. 

U Valenciji su smatrali da je pomenuti sudac svojim određenim odlukama nanio štetu 'šišmišima' i uložili su žalbu, ali bez uspjeha. 

"Razmotrivši sve vizualne i pisane primjedbe, odlučili smo da sudac nije pogriješio”, javili su iz Španjolskog nogometnog saveza.

Marcelino tako neće moći voditi Valenciju u nadolazećem derbiju protiv Barcelone, što će ujedno biti sudar dvije jedine neporažene ekipe u ligi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zahvaljujući sjajnim rezultatima Valencia je stigla do 2. mjesta u ligi i prilike da se eventualnom pobjedom protiv možda i najbolje ekipe u Evropi barem nakratko uključi u borbu za titulu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi