Trener Zenita potvrdio: Witsel je blizu italijanskog tima

Odlazi u Seriju A?

Trener Zenita potvrdio: Witsel je blizu italijanskog tima

Belgijski vezni fudbaler Axel Witsel na pragu je odlaska iz Zenita.

Nakon što se čitavo ljeto govorilo o tome da će Witsel napustiti Zenit i Rusiju zamijeniti Engleskom, izgleda da do transfera na Otok ipak neće doći, već da će Belgijanac završiti u Italiji.

To je potvrdio i trener Zenita Mircea Lucescu.

"Imali smo ozbiljnu ponudu Evertona, ali Witsel je odbio. Trenutno je veoma blizu Juventusa. Ima samo dva dana da do kraja prelaznog roka da se dogovori sa Juventusom oko mogućeg transfera. I on i Garay su veoma bitni igrači za nas i klub je prije 3 ili 4 godine mnogo novca dao za njih. Sigurno da bi nam njihov odlazak mnogo nedostajao", rekao je Lucescu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je Witsel u redove ruskog tima stigao 2012. godine iy portugalske Benfice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi