Trener Zete: Željezničar ima nekoliko opasnih igrača

Očekuje paklenu atmosferu

Trener Zete: Željezničar ima nekoliko opasnih igrača

Stadion Grbavica 29. juna bit će domaćin utakmice 1. pretkola Evropske lige između Željezničara i Zete. 

Crnogorski tim u Sarajevo dolazi znatno podmlađen, što pokazuje i činjenica da najstariji igrač koji bi trebao da istrči na teren ima 24 godine (Pjeter Ljuljđuraj), a najmlađi, Nikola Krstović, tek je napunio 17. 

Uoči puta za Sarajevo za tamošnje medije je govorio Zetin trener Duško Vlaisavljević. 

"Po onome što smo čuli, čeka nas paklena atmosfera, ali nadam se da se momc neće uplašiti. Čak sam i ubijeđen da neće. Dok sam bio fudbaler, najviše sam volio takve utakmice, pred ispunjenim tribinama. Vjerujem da je igračima sličan osjećaj, da će im to biti dodatni motiv, a ne ograničenje", kaže Vlaisavljević.

Vlaisavljević dodaje kako njegovi igrači na Grbavici nemaju šta da izgube. 

"Neiskustvo može da bude mali problem, ali možemo stvari da postavimo i iz drugog ugla - igrači su mladi, neopterećeni, nemaju kompleks, a odigraće bez ikakvog rezultatskog pritiska. Nemaju šta da izgube, mogu samo da dobiju. Sa druge strane, nisu baš neiskusni, već pola godine igraju u tom sastavu, a to može dosta da znači", kaže Vlaisavljević, prenose crnogorski mediji.

Osvrnuo se također i na kadar Željezničara. Kao najveće opasnosti, označio je:

"Dobra su ekipa. Imaju najboljeg strijelca lige iz prošle sezone, napadača Lendrića, iza njega iskusnog Zebu, koji je pravi plejmejker. Brzi su po krilima, gdje im je otišao Stevanović, jedan od najboljih, ali smo čuli da su doveli Zeca, koji je takođe veoma brz i dobar", kaže Vlaisavljević.

Vlaisavljević je dodao kako bi idealan rezultat za Zetu bio remi sa postignutim golom, ili bilo koji drugi rezultat koji bi omogućio dobru poziciju u revanšu. 

Podsjećamo, revanš se igra 6. jula. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi