Trezeguet: Mbappe se prvo mora dokazati u Monacu

Smatra da nije vrijeme za odlazak

Trezeguet: Mbappe se prvo mora dokazati u Monacu

Nekadašnji napadač Juventusa David Trezeguet smatra da bi se Kylian Mbappe prvo trebao dokazati u Monacu prije nego što se odluči na transfer.

Mbappe se ovih dana povezuje sa višemilionskim transferom u redove jednog od evropskih velikana i to nakon što je imao sjajnu prethodnu sezonu u kojoj je pomogao Monacu da osvoji titulu prvaka Francuske te da dođu do polufinala Lige šampiona.

Ipak, Trezeguet smatra da je još uvijek rano za transfer.

"Svi znamo da je Mbappe igrač sa sjajnim kvalitetima i to je sjajno. On je svjestan svojih kvaliteta i svjestan je da ima samo 18 godina. Ima dobru priliku da se dokaže u Monacu jer je to prelijep grad i u klubu imaju akademiju svjetske klase. Ipak, u fudbalu sve ide veoma brzo, sjetimo se samo transfera Martiala iz Monaca u Manchester United. Naravno, ekonomski dio je također veoma važan, ali mislim da će se s vremenom stvari prirodno odvijati. Mislim da još uvijek svoje kvalitete treba da dokazuje u Monacu, iako će možda on imati posljednju riječ", rekao je Trezeguet.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi