Tri dnevna savjeta za kladioničare

Kladioničarski kutak

Tri dnevna savjeta za kladioničare

V. Elez

U našoj rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za četvrtak, 11. februar 2016. godine.

SPAIN: Copa del Rey 
20:30   Celta Vigo - Sevilla - tip 1, over 2,5

Nakon 4:0 u prvom meču, revanš je samo formalnost. Gosti će gledati da lagano privedu posao kraju, a domaćima ostaje da pred svojim navijačima ostvare neki povoljan rezultat, kako bi se časno oprostili od takmičenja.  

Čuda se dešavaju, ali ne baš tako često. Naša preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova jer se očekuje da i Sevilla odmori najjači sastav.

ITALY: Serie A 
20:45   Lazio - Verona - tip 1, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
9, Lazio 24 9 6 9 29:32 33
20. Verona 24 1 12 11 19:37 15

Možda bi letimični pogled na tabelu olako dao zaključiti da Verona nema šta da traži u "vječnom gradu". Međutim, pogleda li se malo bolje, da se primijetiti da su gosti odigrali tačno polovinu mečeva neriješeno.

A, gledajući formu u posljednjih pet utakmica, primijetićemo da Verona ima i više bodova od Lazija.

Naša preporuka će ipak biti tip 1, jer bi Lazio konačno trebao da krene prema vrhu tabele, a ovo mu je možda i posljednja prilika ove sezone. Savjetujemo manje od 2,5 golova jer oba tima igraju tvrdo.

NORTHERN IRELAND: NIFL Premiership 
20:45   C. Rangers - Dungannon 

# tim u p n i + / - bod
10. Dungannon 24 5 4 15 27:45 19
11. C. Rangers 24 4 7 13 26:46 19


Malo egzotike za kraj. U NIFL Premiershipu u Sjevernoj Irskoj derbi začelja nam donosi ovaj duel. 

Svakako zanimljivo takmičenje uzevši u obzir da se Sjeverna Irska plasirala na Evropsko prvenstvo. Ekipe gotovo da imaju identičnu gol razliku u 24 odigrane utakmice. Imaju i isti broj bodova, pa možemo očekivati pravu ostrvsku bitku.

Naša preporuka je tip 2 i više od 2.5 golova. Gosti su mnogo poznatija ekipa, a i u boljoj su formi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi