Tri penala za Molde, Dinamo prošao dalje
Foto: EPA

Dinamo ide u narednu fazu Lige prvaka

Tri penala za Molde, Dinamo prošao dalje

M. Šljivak

Dinamo iz Zagreba igraće u play offu za nastup u Ligi prvaka. Modri su danas remizirali na gostovanju kod norveškog prvaka Moldea s 3:3, te odlaze u narednu fazu takmičenja zahvaljujući većem broju pogodaka na gostovanju.

Dosta uzbuđenja je donio ovaj meč, a u centru pažnje je bio engleski sudija Mike Oliver, koji je dosudio čak tri penala za domaće.

Međutim, to im na kraju nije bilo dovoljno, te je Dinamo ostvario plasman dalje.

Krenulo je ludilo nakon osam minuta igre. Dosuđen je prvi penal za Molde, ali Kamara šutira daleko iznad gola.

Kaznio je Dinamo ovaj promašaj i za samo pet minuta postiže tri gola. Pjaca, Ademo i Rog su pogađali od 17. do 22. minute za prednost od 3:0.

Ipak, uspio se Molde vratiti. Hussain je u 43. minuti smanjio na 1:3, da bi u nadoknadi vremena Mike Oliver još jednom pokazao na bijelu tačku. Ovaj put je pokušao Singh, ali je Eduardo sjajno branio, pa se na odmor otišlo vodstvom zagrebačkog tima od 3:1.

Nastavak je ponovo otvoren penalom. Konačno je domaći tim i pogodio, a strijelac je Elyounoussi za smanjenje zaostatka na 3:2.

Kada je u 73. minuti Forren isključen, činilo se kako će Dinamo lagano do prolaska dalje, ali već samo dvije minute kasnije Kamara pogodio za 3:3.

Ipak, do kraja je ostalo 3:3, te je tako Dinamo ostvario plasman u narednu fazu takmičenja.

Armin Hodžić je igrao pola sata u ovom susretu

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Molde - Dinamo 3:3 (Hussain 43', Elyounoussi 52', Kamara 75' / Pjaca 17', Ademi 20', Rog 22')

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.