Tri ruska kluba žele Subašića!

U slučaju transfera Olimpicu će pripasti 1.200.000 eura

Tri ruska kluba žele Subašića!

A. Beganović

Povremeni bosanskohercegovački reprezentativac i igrač Olimpica koji trenutno kao pozajmljen igrač brani boje Dynamo Dresdena, Muhamede Subašić, karijeru bi mogao nastaviti u Rusiji.

Naime, prema pisanju njemačkih medija za bosanskohercegovačkog internacionalca zainteresovana su tri ruska kluba i to Lokomotiv Moskva, Terek Grozny i Amkar.

"Ponudili su Subasiću milionski ugovor na dvije godine.", rekao je Subašićev savjetnik Thorsten Zegrotzki, koji se jučer sastao sa predstavnicima klubova u Leverkusenu. Nakon pregovora, Rusi su krenuli put Dresdena na pregovore sa Dynamom.

Dynamo Dresden bi u slučaju realizacije ovog transfera inkasirao 150.000 eura, dok bi Olimpic prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba mogao biti bogatiji za čak 1.200.000 eura.

Podsjetimo, najmllađi sarajevski premijerligaš u januarskom prelaznom roku je već realizirao jedan transfer i to onaj Nenada Kise u Hapoel Be'er Shev, a nezvanično smo saznali da su Vukovi na ime obeštećenja inkasirali 180.000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.