Trijumf Guizhou Renhea, Misimoviću 90 minuta

Super liga Kine

Trijumf Guizhou Renhea, Misimoviću 90 minuta

Ubjedljiv poraz u prošlom kolu nije se negativno odrazio na tim Guizhou Renhea koji je danas na domaćem terenu upisao pobjedu. 

Rezultatom 2:1 klub Zvjezdana Misimovića i Zlatana Muslimovića porazio je Guangzhou R&F. Sve vrijedno sa današnjeg meča dogodilo se u razmaku od deset minuta.

Gosti su poveli u 25. minutu kada je jedanaesterac realizovao Davi. Tri minuta kasnije domaći su izjednačili, a mrežu Guanghzoua pogodio je Hyuri. Isti igrač u 34. minutu postavio je konačnih 2:1. Od 40. minuta gosti su igrali sa deset igrača jer je isključen Xu Bo.

Zvjezdan Misimović odigrao je 90 minuta u pobjedničkom timu, dok Zlatan Muslimović nije konkurisao za današnji meč.

Nakon 12 kola Giuzhou Renhe nalazi se na šestom mjestu na tabeli Super lige Kine sa 18 bodova.

Super liga Kine:

Guizhou Renhe – Guangzhou R&F 2:1 (Hyuri 28., 34./Davi –pen 25.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.