Triler utakmica između Guingampa i  Monaco

Ligue 1, osmo kolo

Triler utakmica između Guingampa i Monaco

S. Bošković

Dvije utakmice osmog kola francuske Ligue 1 ponudilo nam je mnoštvo preokreta i pogodaka.

Monaco je u triler utakmici osvojio bod na teškom gostovanju kod Guingampa. Susret je završio rezultatom 3:3. Silva je nakon 15 minuta igre doveo goste u vodstvu. Tačno 15 minuta kasnije Privat je vratio utakmicu na početak. Ipak, miran odlazak na odmor Monacu je osiguran Raggi u 45. minuti igre. 

U nastavku Guingamp je krenuo dosta ofanzivnije i sa više hrabrosti. To im se isplatilo nakon 20 minuta igre kad se u strijelce upisuje Benezet. Ipak, slavlje nije dugo trajalo. Monaco upućuje četvrti šut u okvir gola domaćina i pogađa treći put. Dirar je bio precizan. Pokušavao je domaći tim izbjeći poraz, a u tome su na kraju i uspjeli. Ponovno je pogodio Benazet.


Monaco je sad došao do osmog mjesta, dok je Guingamp nastavio sa dobrim igrama ove sezone.

Montpellier je napokon došao do prvenstvene pobjede. Bili su bolji od Lorienta sa 2:1. Bolje dane za domaćine naznačili su Bensabaini i Martini. Jedini gol za Lorient postigao je Abdullah.

Montpellier je uspio pobjeći iz zone ispadanja sa samo četiri osvojena boda, što dovoljno govorio o dnu ljestvice francuskog prvenstva. Lorient je ostao na sredini sa 11 bodova. 

Ligue 1, osmo kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Guingamp - Monaco 2:3 (Privat 30, Benezet 65, 89/Silva 15, Raggi 45, Dirar 71)

Montpellier - Lorient 2:1 (Bensabaini 6, Martin 58/ Abdullah 48)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.