Tročlana UEFA-ina komisija odlučuje o beogradskom haosu

Ko će izvući deblji kraj?

Tročlana UEFA-ina komisija odlučuje o beogradskom haosu

Tročlana komisija UEFA-e odlučivat će o ishodu prekinute utakmice između Srbije i Albanije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Emillio Garcia, šef odjeljenja UEFA-e za disciplinu i integritet, poslao je dopis u kojem se navodi da je pokrenut postupak u skladu sa 48. članom disciplinskog pravilnika UEFA-e. Komisija sastavljena od tri člana donijet će odluku o prekinutoj utakmici u Beogradu.

Obje strane su krive, to je evidentno, ali postavlja se pitanje ko će izvući deblji kraj? 

Albanci se terete zbog odbijanja reprezentativaca da nastave susret dok je Srbija u, čini se, dosta gorem položaju budući da su oni bili organizator utakmice koja je prekinuta zbog nereda. Srbija se optužuje za lošu organizaciju, ubacivanje pirotehničkih sredstava sa tribina, ulazak navijača na teren i napad na fudbalere Albanije, nasilje u publici...

Konačna odluka o cijelom ovom slučaju trebala bi biti donijeta 23. oktobra, kada će biti poznate i sankcije za jedan odnosno drugi tabor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti