Trojica fudbalera stižu na Stamford Bridge?
Foto: EPA

Conteu 200 miliona funti za pojačanja

Trojica fudbalera stižu na Stamford Bridge?

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Antonio Conte u svojoj prvoj sezoni u Chelseaju uspio je osvojiti titulu prvaka Engleske.

Conte je oduševio navijače Chelseaja u svojoj prvoj sezoni na Stamford Bridgeu i već se govori da će Italijan biti nagrađen s novim ugovorom. Također, u medijima se špekuliše sedmicama da će se Conte vratiti u Italiju jer ima ponudu Intera, ali su u londonskom klubu sigurni da će ovaj stručnjak ostati na klupi Plavaca.

Chelsea je ove sezone ponovo pružao vrhunske partije, te će se nakon jedne sezone pauze vratiti u Ligu prvaka. Nakon titule prvaka Engleske sigurno da je Conteov cilj sada da postane prvak Evrope s ovim klubom, ali da to ostvari morat će dodatno pojačati svoj tim.

Engleski mediji navode da će Roman Abramovič dati 200 miliona funti na raspolaganje Conteu za dovođenje novih pojačanja. Na listi želja nalaze se trojica igrača i Conte se nada da će taj novac biti dovoljan da oni svoje karijere nastave u londonskom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvi na listi želja je Romelu Lukaku koji bi trebao biti zamjena za Diega Costu jer se vjeruje da će Španac napustiti Chelsea ovog ljeta. Pored Belgijanca, u Chelsea bi trebao doći Tiemoue Bakayoko iz Monaca, te igrač Southamptona, Virgil Van Dijk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi