Trojica velikih trenera u konkurenciji za klupu PSG-a?

Smiješi se otkaz Emeryju

Trojica velikih trenera u konkurenciji za klupu PSG-a?

  Neviđen preokret Barcelone i ispadanje Paris Saint-Germaina iz osmine finala Lige prvaka moglo bi Unaija Emeryja koštati posla u francuskom klubu. 

Emery je došao na Park prinčeva s ciljem da osvoji naslov evropskog prvaka, o čemu o klubu uveliko sanjaju, međutim na tome će ostati još neko vrijeme. Ne ide španskom treneru ništa bolje ni u prvenstvu u kojem zaostatak za vodećim Monacom iznosi tri boda, a sve to bi moglo koštati Emeryja otkaza. 

Budući da nije ispunio očekivanja, u francuskoj javnosti se sve špekuliše da bi Emery mogao napustiti klupu Paris Saint-Germaina, dok se kao njegovi nasljednici spominju Fabio Cappello, Roberto Mancini i Louis van Gaal. 

Teško je vjerovati da bi koji od nabrojanih trenera mogao reći 'ne' bogatim vlasnicima francuskog kluba, a olakšavajuća okolnost je što su trenutno sva trojica bez angažmana. Capello je posljednji posao imao na klupi Rusije, Mancini je ljetos dobio otkaz u Interu, dok je Van Gaal bez posla još otkako je Mourinho preuzeo Manchester United. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi