Tuchel se vraća poslu: Dobio primamljivu ponudu
EPA

Bivši trener Borussije

Tuchel se vraća poslu: Dobio primamljivu ponudu

Njemački mediji javljaju kako je doskorašnji trener Borussije Thomas Tuchel dobio ponudu da karijeru nastavi u Kini. 

Tuchel je bez angažmana otkako je krajem maja zbog zategnutih odnosa s čelnicima kluba napustio Borussiju, a trenerskom poslu mogao bi se veoma brzo vratiti, pošto mu ponuda za nastavak karijere ne nedostaje.

Jedna od njih je, kako prenose njemački mediji, stigla iz Kine i to od kluba po imenu Tianjin Teda. Neuspjeh na startu sezone i učinak od osam poraza u prvih jedanaest utakmica rezultirao je time da Tianjin Teda traži novog trenera, a kao idealno rješenje je označen Tuchel. 

Nijemac je već imao razgovore s ovim klubom, a ukoliko na kraju ne dođe do dogovora, plan "B" za Tianjin Tedu su Bruno Labbadia ili Walter Mazzari. 

Podsjetimo, u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri Tuchel je osim Borussije vodio još Mainz i mlađe kategorije Augsburga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi