Tunis se pridružio Senegalu u četvrtfinalu, Alžirci idu kući
Foto: EPA

Afrički kup nacija

Tunis se pridružio Senegalu u četvrtfinalu, Alžirci idu kući

Večerašnjim utakmicama Senegala i Alžira, te Zimbabvea i Tunisa završeno je takmičenje u grupi B Afričkog kupa nacija. Nakon Senegala, koji je još ranije izborio plasman u četvrtfinale, dalje je prošao i Tunis, dok se Alžir oprostio od takmičenja.

Senegal i Alžir su večeras remizirali odigravši 2:2, a prvi su do vodstva došli Alžirci kada je Slimani u 10. minuti pogodio za 1:0. Taj rezultat bio je na snazi sve do samog finiša prvog dijela, a onda je Diop u 44. izjednačio na 1:1.

Slimani je do svog drugog pogotka stigao u 52. minuti, da bi samo dvije minute kasnije Sow poravnao na 2:2 i, ispostavit će se kasnije, konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U drugom susretu večeri Tunis je slavio protiv Zimbabvea sa visokih 4:2. Tunižani su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu nakon kojeg su vodili sa 4:1, a pogađali su Sliti, Msakni, Khenissi i Khaziri. Golove za Zimbabve postigli su Musona u 43. i Ndoro u 58. minuti.

U drugi krug takmičenja s prve pozicije ide Senegal, koji je u grupi B osvojio sedam bodova, a sa druge Tunis koji je imao bod manje. Alžir sa dva i Zimbabve sa jednim bodom su završili svoj nastup na Afričkom kupu nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi