Turan se vratio u reprezentaciju Turske

Nakon što je Terim odstupio sa selektorske klupe

Turan se vratio u reprezentaciju Turske

D. Rakanović

Turski fudbaler Arda Turan vraća se reprezentaciju Turske, potvrdio je na fudbaler na svom Twitter profilu. 

Turan se mjesecima svađao sa bivšim selektorom Fatihom Terimom. Bio je potjeran iz reprezentacije, pa se potom vraćao, da bi je nakoon toga sam napustio, a na kraju je Terim dao ostavku i Turan se sada vraća u reprezentaciju. 

Zvijezda Barcelone tako će biti spremna za nastavak kvalifikacija nakon što je razgovarao sa novim selektorom Mirceuom Lucescuom. 

“Ponovno sam razmotrio svoju odluku nakon razgovora s novim selektorom Lucescuom. Fudbaleru mora biti čast igrati za reprezentaciju. Opet ću igrati za Tursku, želim biti u reprezentaciji s prijateljima“, napisao je na na svom Twitteru.

Turska se nalazi na trećem mjestu u grupi I sa 11 bodova u kvalfikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Turci zaostaju dva boda za vodećim selekcijama Hrvatske i Islanda. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Turan je za reprezentaciju Tursku debitovao 2006. godine kao 19-godišnjak. Upisao je 97 nastupa, te postigao 16 pogodaka i upisao 25 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi