Turan u narednim danima donosi odluku

Napušta klub

Turan u narednim danima donosi odluku

M. Šljivak

Zvijezda reprezentacije Turske i madridskog Reala, Arda Turan, donijet će u naredna četiri dana konačnu odluku o nastavku karijere.

Fantastični fudbaler je stanovnik Madrida od 2011. godine, ali je nakon četiri sjajne godine na Vicente Calderonu odlučio da je vrijeme za korak naprijed u karijeri.

Priznao je 27-godišnji fudbaler kako pregovara s nekoliko vrhunskih ekipa, a najviše interesa za njegove usluge pokazuju PSG, Barcelona i Manchester United.

Arda će u naredna četiri dana donijeti konačnu odluku gdje će nastaviti karijeru, a ovu vijest je za turske medije potvrdio agent sjajnog fudbalera Ahmet Bulut.

"Nećemo ništa objavljivati dok sve ne bude završeno. U naredna četiri dana Arda će odlučiti gdje će nastaviti karijeru. Odluka da napusti Atletico je iznenadila ljude iz kluba, jer su ga željeli zadržati. Ipak, kada pogledamo iza nas i koliko je uspjeha imao u Atleticu, mislim da je došlo pravo vrijeme da napusti klub", istakao je Bulut.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Arda Turan je karijeru počeo u turskom velikanu Galatasarayu. Jednu sezonu je proveo na posudbi u Manisasporu, da bi do 2011. godine odigrao 130 utakmica za tim iz Istanbula.

Član Atletica je postao u augustu 2011. godine za 12 miliona eura, te je u to vrijeme postao najskuplji turski fudbaler u povijesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.