Turci povezuju Sušića s bivšim klubom

"Ovdje sam zadovoljan"

Turci povezuju Sušića s bivšim klubom

Sastav turskog prvoligaša Alanyaspora, kojeg vodi bh. trener Safet Sušić, slavio je jučer vrijednu pobjedu protiv Konyaspora. 

U meču 30. kola tamošnjeg šampionata Konyasporu protiv Alanyaspora nisu pomogla ni dva pogotka Bajića, a na kraju Sušićev tim je slavio rezultatom 3:2 i pobjedom skoro osigurao opstanak u Superligi.  

Za Sušića je duel protiv Konyaspora bio poseban iz razloga što je u tom klubu u početku trenerske karijere proveo lijepe godine.

"Za mene je ovo bio jedan lijep susret. Na kraju mi smo bili više motivisani i zasluženo smo pobjedili, a svojim igračima čestitam na tome. Bili su na nivou. Ovom pobjedom smo vjerovatno ostali u ligi", kazao je Sušić.

Budući da će Konyaspor na kraju sezone gotovo sigurno ostati bez trenera Aykuta Kocamana, novinari su pitali Sušića da li bi prihvatio eventualnu ponudu da se vrati u taj klub. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ovdje sam zadovoljan. O toj temi se ne može ništa više reći", odgovorio je.

Sušić u Turskoj ispisuje uspješnu priču. Skoro pa otpisani Alanyaspor je izvukao iz drugoligaškog ambisa, a njegovim radom su u klubu i više nego zadovoljni. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi