Turcima sumnjivi transferi koje je pravio Tudor
Foto: EPA

Među njima i transfer Gojka Cimirota

Turcima sumnjivi transferi koje je pravio Tudor

M. Šljivak

Dolazak hrvatskog stručnjaka Igora Tudora na mjesto trenera turskog velikana Galatasaraya izazvao je veliku pažnju medija u ovoj zemlji.

Pojedini mediji u Turskoj veoma su oštri prema hrvatskom stručnjaku i ističu kako se Galatasarayu nikako neće isplatiti njegovo dovođenje.

Zamjeraju mu veliki broj sumnjivih transfera dok je vodio grčki PAOK. Spominje se čak 20 transfera u grčki tim koje je Tudor "završio" sa tadašnjim sportskim direktorom ovog kluba Frankom Arnesenom. 

Arnesen je navodno imao udio u svakom od transfera. Zaradio je ogroman novac, te ga se optužuje kako je preko Tudora "gurao" svoje igrače u tim.

Među završenim transferima spominje se i dolazak Gojka Cimirota iz Sarajeva u PAOK. Prema izvještajima, Bordo tim je dobio 800.000 eura za veznjaka, a menadžerski kolač je iznosio čak 250.000 eura.

Također, Turci su otkrili kako je više od pola miliona eura završilo u nepoznatim rukama u slučaju transfera Dimitra Berbatova, kojem je isplaćena suma od 950.000 eura.

Spominje se još ogroman broj transfera koju su završeni i u kojima je treća strana imala ogromne zarade od njih.

Turski mediji vjeruju kako će se isti sistem nastaviti i u Galtasarayu i da će Tudor dovoditi samo igrače koji će njegovim ljudima i njemu donositi zaradu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi