Turska liga: Višća uspješniji od Sušića

Basaksehir savladao Alanyaspor

Turska liga: Višća uspješniji od Sušića

Osmo kolo u turskom šampionatu donijelo nam je i okršaj Edina Višće i bivšeg bh. selektora Safeta Sušića.

Višćin Istanbul Basaksehir na kraju je protiv Alanyaspora slavio rezultatom 2:1, a do vodstva na "Fatih Terim" stadionu su prvi došli gosti golom u 10. minuti. 

Hladan tuš domaćin navijačima priredio je Akbaba kojem je za gol asistirao Karaca, međutim vodstvo Sušićevog tima nije dugo trajalo, jer je svega osam minuta kasnije stvari na početak vratio iskusni Belozoglu. 

U nastavku meča Istanbul Basaksehir je krenuo ofanzivno prema golu gostiju, što se isplatilo u 56. minuti kada je gol za vodstvo i ujedno posljednji na meču postigao Adebayor. 

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća, po običaju, odigrao je kompletan meč za svoj Istanbul Basaksehir. 

U turskom prvenstvu Basaksehir je trenutno na trećem mjestu sa 16 osvojenih bodova, dok je Alanyaspor na osmom sa šest bodova manje.

Turska liga, 8. kolo:

Basaksehir - Alanyaspor 2:1
Karabukspor - Kayserispor 1:0
Antalyaspor - Gotzepe 1:3

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi