Turska više neće biti ista nakon ovog spiska

Terim izostavio gotovo sve zvijezde

Turska više neće biti ista nakon ovog spiska

Selektor reprezentacije Turske Fatih Terim danas je objavio spisak fudbalera na koje će računati u prijateljskom meču protiv Rusije te kvalifikacionom protiv Hrvatske.

Na spisku se vjerovatno nalaze promjene veće nego ikad, jer je Terim odlučio podmladiti tim.

Izostavio je zvijezde koje su činile okusnicu ove reprezentacije proteklih godina poput Arde Turana, Buraka Yilmaza, Gokhana Gonula, Hakana Balte itd.

Podsjetimo da su se pojedinci koji se ne nalaze na ovom spisku našli na udaru kritika turske javnosti poslije loše odigranog Eura u Francuskoj.

Spisak Turske:

Golmani: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Başakşehir)

Obrana: Ahmet Oğuz, Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Serdar Aziz (Galatasaray)

Vezni red: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Mehmet Topal, Ozan Tufan, Salih Uçan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Nuri Şahin, Emre Mor (Borussia Dortmund), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Başakşehir)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napad: Cenk Tosun (Beşiktaş), Yunus Mallı (Mainz 05), Enes Ünal (Twente).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi