Turski 'Kralj slatkiša' ipak neće kupiti Newcastle
Foto: EPA

Najbogatiji Turčin nije zainteresovan za Svrake

Turski 'Kralj slatkiša' ipak neće kupiti Newcastle

Newcastle United je prije nekoliko dana stavljen na prodaju, a nedugo nakon toga su se pojavile informacije da bi najbogatiji Turčin Murat Ulker mogao kupiti slavni engleski klub. 

Međutim, ovaj ugledni biznismen, čije se bogatstvo procjenjuje na 3.7 milijardi dolara, je sada demantovao takve navode.

Murat Ulker je, inače, predsjednik kompanije Ulker, koja se bavi proizvodnjom čokolade, biskvita i ostalih poslastica, ali i prvi čovjek Yildiz Holdinga, turskog prehrambenog giganta.

"Kompanija neće kupiti Newcastle United, niti su održani bilo kakvi razgovori po tom pitanju...Želimo tom klubu puno sreće u pronalaženju novih vlasnika", istakao je danas za BBC glasnogovornik Yildiz Holdinga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, trenutni vlasnik Newcastle United Mike Ashley je klub stavio na prodaju u ponedjeljak, te se nada da će do Božića ove godine pronaći kupce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti