Turski velikani se otimaju za Mitrovića

Benitez se odrekao usluga stamenog centarfora

Turski velikani se otimaju za Mitrovića

D. Vejo

Centarfor Newcastlea Aleksandar Mitrović na izlaznim je vratima ovog kluba, te bi predstojećeg ljeta trebao pojačati nekod od evropskih velikana.

Ako je suditi prema špekulacijama, Ostrvo će uskoro postati prošlost za ovog mladog srbijanskog napadača.

Navodno, za njegove usluge zainteresovani su turski velikana Fenerbahče i Bešiktaš. Prema pisanju inostranih medija, Mitrović bi preselio u Istanbul za oko 16 miliona eura, što je za dva miliona manji iznos nego kada je iz Anderlechta sitgao na St. James Park prije dvije godine.

Menadžer crno-bijelih Rafael Benitez, spreman je da se odrekne usluga ovog stamenog centarfora, kako bi dobijeni novac od istog uložio u nova pojačanja, neophodna za predstojeće takmičenje u Premiershipu.

Mitrović nije imao željenu minutažu u Newcastleu. Nakon dolaska Dawighta Gaylea, povremeno je dobijao priliku, a upisao je svega četiri gola.

Ukoliko Mitrović prihvati ponudu Bešiktaša, tamo će ga sačekati dobro poznato lice, Duško Tošić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi