Tužan kraj za Vardar u Ligi prvaka

Kopenhagen ide u playoff

Tužan kraj za Vardar u Ligi prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Kopenhagena večeras su na domaćem terenu savladali makedonski Vardar sa 4:1 u revanšu 3. pretkola Lige prvaka.

Vardar je prije sedam dana ostvario sjajan rezultat u Skoplju pobjedom od 1:0, ali makedonskoj ekipi to ipak nije bilo dovoljno. Kopenhagen je već u drugoj minuti utakmice poveo sa 1:0 kada je Gregus zatresao mrežu Vardara.

Međutim, Vardar je uspio u 19. minuti da izjednači na 1:1 preko Nikolova i činilo se da je makedonski tim pred historijskim uspjehom. No, svega nekoliko minuta kasnije Kopenhagen je ponovo poveo, a da stvar bude gora do 2:1 su došli autogolom Barseghyana.

U drugom poluvremenu Vardar je svim silama pokušao da sačuva ovaj rezultat koji ih je vodio dalje. Činilo se da sve ide kako treba pogotovo nakon što je danski tim ostao s igračem manje kada je crveni zaradio Gregus.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, samo četiri minute nakon toga domaći su postigli i treći gol, a ovaj put pogodio je Santander. Konačan udarac Makedoncima zadao je Sotiriou u 88. minuti kada je iz penala postavio konačnih 4:1.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti