Tužna poruka navijača Rome za fudbalere Vučice
Foto: EPA

Neće navijati danas u znaku protesta

Tužna poruka navijača Rome za fudbalere Vučice

E. Čaušević

Na Olimpicu se danas igra veliki gradski derbi između Rome i Lazija u okviru 34. kola italijanske Serije A.

Sezona u Italiji ulazi u sami finiš, te je današnja utakmica od velikog značaja za obje ekipe. Imperativ pobjede ima Roma koja se s Napolijem bori za drugo mjesto, odnosno direktan plasman u Ligu prvaka. Iako je osiguranje na stadionu uklonulo barijere na tribinama iza golova prije nekoliko sedmica čini se da će danas biti novi protesti.

Poznato je da su navijači obje ekipe bojkotovali domaće utakmice svojih ekipa skoro dvije godine zbog tih dodatnih sigurnosnih barijera. Iako su one uklonjene prije nekoliko sedmica i navijači su se vratiti tamo gdje pripadaju, čini se da nije sve potpuno riješeno.

Naime, navijači Rome objavili su sinoć da na današnju utakmicu neće ponijeti nikaku koreografiju, te da iz protesta neće navijati. Oni su poručili da nije u redu da ih smatraju huliganima i sve dok se to ne promijeni oni će protestovati na svoj način.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, čini se da nisu mogli izabrati goru utakmicu za svoj protest jer je poznato koliko je Romi danas potrebna pobjeda. S druge strane, navijači Lazija se ovaj put nisu odlučili na isti korak, te će oni sasvim normalno navijati na današnjem derbiju Rima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi