Tužna životna priča fudbalera Partizana

Bez topline roditeljskog doma, ostvario snove

Tužna životna priča fudbalera Partizana

D. Vejo

Bez topline roditeljskog doma, krenula je životna priča veznog fudbalera Partizana Alena Stevanovića.

Preko trnja do zvijezda, tom latinskom poslovicom može se opisati život igrača koji je nosio dres mnogih evropskih velikana.

Rođen je u Zurichu, ali su ga tada razdvojeni roditelji odlučili poslati kod bake i ujaka kako bi živio sa njima, jer nisu imali dovoljno sredstava da prehrane sebe i njega. 

Od malena je pokazivao sklonost ka fudbalu pa je već sa 15 godina prekinuo školovanje i otišao u svijet. Baka je uvijek bila podrška, koliko je to bilo u njenoj moći. Vratio se u Srbiju, odakle i vuče korijene. Karijeru je počeo u Radničkom iz Obrenovca, a zatim je stigla ponuda velikog Intera čiji je dres obukao. Godine 2010. prelazi u Torino, a 2013. mijenja dres za onaj Palermov.

Zatim su uslijedili Bari i Spezia, te na koncu njegova velika želja Partizan gdje se i sad nalazi.

"Oca nikad nisam upoznao, majku sam povremeno viđao ali i to je prestalo. Bio sam najsrećniji dok sam igrao fudbal, to me je i vodilo kroz život. To je sve iza mene, imam sada svoju porodicu, a baki i ujaku sam i više nego zahvalan za sve što su mi pružili. Bez njih, ne bih mogao dotaknuti zvijezde", kazao je glavni akter ove priče, Alen Stevanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi